מהרגע שהתחלתי לאסוף סיפורים מבתי אחוזה וטירות הצטברו אצלי כבר כמעט מאתיים סיפורים, ועדיין, זה כנראה יישאר תמיד בטופ 5…

הסיפור מתחיל בשנת 1835 בבזילדון פארק.  בבית האחוזה חיים להם בנחת הברונט השלישי, פרנסיס וויליאם סייקס יחד עם אישתו הנרייטה. כמו כל הזוגות של מעמד האצולה, הנישואין שלהם אורגנו, והתנהלו לפי קוד שאולי לא כל כך מוכר היום… מטרת הנישואין הברורה הייתה הבאת בן זכר, ואכן פרנסיס וויליאמס סייקס הרביעי נולד בשנת 1822, מה שאומר שכעת שני בני הזוג היו פנויים לקיים כמה שיותר רומנים מחוץ לנישואין.

באותה התקופה הברונט מביא לביקור סופר צעיר ומוכשר בשם בינג’ימין דיזראלי. אם השם הזה נשמע לכם מוכר, זהו כמובן מי שיהיה ראש הממשלה האנגלי הראשון והיחיד שנולד יהודי (אביו המיר אותו לנצרות כשהקהילה היהודית סירבה לתת לו לעלות לתורה – למרות שהוא, האב נשאר יהודי). בזמן הפגישה, דיזראלי עוד אפילו לא היה פוליטיקאי, הוא התפרסם בעיקר כסופר מתחיל.

בנג’ימין והנרייטה פוצחים מיד ברומן סוער. לבעלה זה כמובן לא מפריע, הוא עסוק ברומן משלו עם אחת המאהבות הקודמות של דיזראלי, החיים במעמד הגבוה טובים מתמיד…  הרומן של דיזראלי והנרייטה נמשך יותר משנה, ויש לו מאפיינים טיפה מלחיצים. הנרייטה היתה מבוגרת ב- 12 שנים מדיזראלי, ובמכתבי האהבה שכתבה לו היא חתמה לא פעם בכינוי, “באהבה, אימא”… הנרייטה גם מסייעת לדיזראלי להתקדם בקריירה הפוליטית שלו. הכסף והכוח של המשפחה מושכים אליה פוליטיקאים חזקים רבים, ובעזרת תמיכתה הוא נכנס לראשונה לפרלמנט ב- 1837. באותה שנה  דיזראלי מפרסם רומן חדש בשם “Henrietta Temple” ואתם כמובן שיכולים לשער מי ההשראה שלו.

הסיפור מתחיל להסתבך כשדיזראלי מגיע לביקור עם חבר חדש, צייר מבטיח בשם דניאל מקליס. הברונט מתרשם מהצייר ומחליט לשכור את שירותיו לצייר אותו ואת הברונית. הברונית הנרייטה מתרשמת מהצייר מסיבות אחרות לגמרי, והשניים פוצחים ברומן נוסף. הפעם הברונט כבר לא כל כך מרוצה. מילא אם אישתו מנהלת רומן עם ג’נטלמן מכובד כמו דיזראלי, אבל המחשבה שיש לה רומן עם צייר פשוט מטריפה אותו מזעם.

הברונט מחליט להתגרש מהנרייטה, אבל ההחלטה הזו עדיין לא מרגיעה אותו, הוא רוצה לעשות לה שיימינג קצת יותר רציני וב- 5 לאוגוסט 1837 הוא מפרסם לא פחות מאשר מודעה בעיתון יומי נחשב בשם הספקטייטור. במודעה הזו פרנסיס וויליאם סייקס מודיע לכלל האומה על המקום והשעה המדוייקים שבהם אישתו נתפסה עם דניאל מקליס (כולל שמו של הצייר במודעה), ומכריז שמאותו הרגע הוא אינו מכסה עוד את ההוצאות של הנרייטה. כמו שאתה יכולים לשער הסקנדל שנוצר הוא פשוט עצום. הנרייטה המסכנה חייבת להיעלם מתחת לרדאר, אבל אם אתם חושבים שכאן הסיפור מסתיים אתם טועים בגדול…

ממש באותה תקופה חבר של הצייר דניאל מקליס עסוק ימים כלילות בכתיבת רומן. זהו לא סתם חבר, וזהו לא סתם רומן… החבר של דניאל מקליז הוא לא אחר מאשר הסופר צ’רלס דיקנס, והרומן המדובר הוא לא אחר מאשר אוליבר טוויסט. צ’רלס דיקנס הוא הסופר הכי נחשב באותה תקופה, וכל החברה הגבוהה בלונדון ידעה שיש לו מנהג קבוע לתת לגיבורים של בספרים שמות של אנשים אמיתיים (תוך עיוותים קלים). כעת דיקנס חיפש שם לנבל באוליבר טוויסט, והמודעה של הברונט עם השיימיניג להנרייטה ולחברו דניאל גורמת לו לבחור בפרנסיס וויליאמס סייקס. צ’רלס דיקנס מפרסם את אוליבר טוויסט בהמשכים, ובעצם כל המאורע הזה מתרחש תוך כדי שהסיפור כבר זוכה לפרסום עצום

על מנת להימנע מתביעה, דיקנס עושה שינוי קל, במקום וויליאם, הוא קורא לנבל בילי, ובמקום לאיית את שם המשפחה  Sykes הוא מאיית את שם המשפחה קצת אחרת Sikes.

כשהפרקים הבאים של הרומן מתפרסמים עם דמות הנבל בילי סייקס, כולם יודעים במי מדובר. הברונט השלישי יודע שאין לו לאן להסתתר, והוא מחליט למכור את בזילדון פארק במחיר הפסד ולברוח מאנגליה. לא כל כך ברור לאן הוא עובר, אבל בשנים האחרונות התגלו כמה חפצים אישיים שלו בבתי מכירות פומביות בשבדיה (לא פחות…).

מה שהרבה אנשים לא יודעים הוא שהיה עוד קורבן בכל הסיפור הזה. זהו לא אחר מאשר אחיו של הברונט. כמו בכל משפחות האצולה כל הכסף והרכוש הלכו אל האח הבכור, בעוד שהאח השני היה צריך לנווט את דרכו בעולם עם הרבה פחות. האח של פרנסיס וויליאם סייקס פנה לכמורה, ושימש ככומר כפרי. למרבה בושתו, השם שלו היה בילי, וכך כשאוליבר טוויסט מתפרסם, הכומר המסכן לא יכול להראות את פניו ברבים. לבסוף הכומר מחליט שאין לו ברירה אלא לשנות את שמו.

רוצים לגלות איך ג’יימס מוריסון הפך להיות האיש הכי עשיר בבריטניה? לחצו כאן לפוסט הבא

רוצים לקרוא את הבלוג מהתחלה? זה הפוסט הראשון

רוצים לבקר באתר באנגלית ולגלות עוד עשרות טירות וסיפורים? לחצו כאן