בשבוע שעבר כתבתי לכם על אליזבת פרסי, האישה שהצליחה להתאלמן פעמיים ועדיין להישאר בתולה (אבל ילדה 13 ילדים לבעל מספר שלוש), והבטחתי לכם שהיא אפילו לא הדמות הנשית הכי מעניינת במשפחת פרסי, כיון שהתואר  הזה חייב להיות שייך לדודה שלה לוסי.

טירת אניק של משפחת פרסי מפורסמת היום בזכות היותה המקום שבו צילמו את הוגוורטס בשני הסרטים הראשונים בסידרת הארי פוטר, אבל הקשר של משפחת פרסי ועולם הקוסמות התחיל כבר בימי הרוזן התשיעי מנורתהמברלנד, אביה של לוסי פרסי, הנרי, שנודע בכינוי הרוזן הקוסם (The Wizarding Earl) הסיבה לכך קשורה לאובססיה שהיתה להנרי עם עולם האלכימיה, והניסיון שלו להפוך מתכות רגילות לזהב. בשנת 1605, כשלוסי הייתה בת 6, נערך ניסיון הטרור הראשון הכי גדול בהיסטוריה, כשקבוצה של אצילים קתולים ניסתה לפוצץ את הפרלמנט עם 23 חביות של אבק שריפה.

המטרה שלהם היתה להרוג את המלך החדש של אנגליה, ג’יימס הראשון, יחד עם שאר חברי הפרלמנט, רק שכמות אבק השריפה שהם טמנו באחד המרתפים בקרבת הפרלמנט היתה מספיקה לפוצץ שטח עצום בהרבה ולהרוג מאות רבות של אזרחים. למרבה המזל הניסיון נכשל וכל הקושרים נתפסו (ובזכות האירוע הזה יש לנו חג לאומי בכל שנה שבו אפשר לראות מופעים של זיקוקי דינור מצויינים). אחד מאותם קושרים היה שייך למשפחת פרסי. תומס פאסי היה האחיין של הרוזן התשיעי וערב לפני הניסיון לפוצץ את הפרלמנט השניים סעדו יחדיו. עבור ג’יימס הראשון זה היה מספיק בכדי לשלוח את הרוזן לטאואר. החקירה שנערכה לא הצליחה להוכיח שהרוזן ידע על הקשר, אבל הוא עדיין נשלח ללא פחות מ- 16 שנות מאסר. לוסי גדלה למעשה ללא אב, אבל אתם לא צריכים לרחם עליו יותר מדי, לרוזן הותר להביא איתו 20 משרתים. היתה לו דירה פרטית באחד המגדלים בטאואר, ואפילו בנו לו מסלול של כדורת דשא שלא ישעמם לו.

כשלוסי הגיעה לגיל 18 היא התאהבה באחד מאנשי החצר של המלך, סקוטי בשם ג’יימס היי. אבא שלה סירב לאשר את השידוך. במשך מאות שנים התפקיד המרכזי של משפחת פרסי היה להילחם בסקוטים והוא לא יכול היה לדמיין מצב שבו הבת שלו תתחתן עם אחד, אבל עצם היותו כלוא בטאואר מנעה ממנו באמת לעצור את החתונה.

ג’יימס ולוסי הפכו להיות הפאואר קאפל של החצר. ג’יימס הפך להיות דיפלומט שנשלח לבירות אירופה בשמו של המלך, ולוסי הפכה להיות אשת חצר משמעותית, וגם המאהבת של הדוכס מבקינגהאם, האציל הכי חשוב בחצר.

הדוכס היה נחשב לגבר הכי יפה באנגליה, ואפילו מלכת צרפת חשבה ככה והיא העניקה לו במתנה זוג עגילי יהלום. לוסי חטפה התקף קינאה והיא גנבה ממנו את העגילים. כמה חודשים לאחר מכן המלכה הצרפתית ביקשה את העגילים שלה בחזרה, ואז לוסי נאלצה למצוא דרך להחזיר את העגילים מבלי שיתגלה שהיא גנבה אותם מלכתחילה. יכול להיות שהסיפור הזה נשמע לכם מוכר כיון שזה חלק מציר העלילה של הרומן “שלושת המוסקיטרים” של אלכסנדר דיומא, ואכן לוסי הייתה ההשראה של הסופר הצרפתי בשעה שהוא בנה את דמותה של מייליידי.

באותה תקופה לוסי חלתה באבעבועות, מחלה שבאותן שנים נחשבה קטלנית, וגרוע מכך מחלה שמשאירה סימנים מכוערים על הפנים. במשך תקופה לוסי הסתובבה בארמון עם מסיכת פנים, ומאחר והיא הייתה דמות כל כך פופולרית כל החצר התחילה ללבוש מסיכות כאלו, וזו הפכה להיות האופנה. למרבה המזל לוסי גם הצליחה להחלים מהמחלה וגם לצאת ממנה ללא צלקות…

כשהמלך ג’יימס נפטר ובנו צ’רלס הומלך בתור צ’רלס הראשון לוסי וג’יימס המשיכו להיות הזוג החזק בחצר. ב- 1626 לוסי הפכה להיות המלווה של המלכה הנרייטה מריה, וגם הפכה לחברתה הטובה ביותר. שנתיים מאוחר יותר גם בעלה של לוסי וגם המאהב שלה מתו (טוב הדוכס נרצח ולא מת מוות טבעי). באותו הזמן היחסים של המלך והפרלמנט התחילו להתדרדר.

לוסי מצאה לעצמה מאהב חדש שהיה אחד מהיועצים של המלך. הוא היה הרוזן מסטרפורד, והיה אחד מאלו שעזרו לצ’רלס למלוך בלי עזרת הפרלמנט. ב- 1640 הפרלמנט עשה שרירים וחיפש שעיר לעזאזל. הרוזן הואשם בבגידה ונידון למוות. לוסי והרוזן היו בטוחים שהמלך צ’רלס יחון את הרוזן שהיה היועץ הנאמן שלו, אבל המלך החליט שהפעם הוא לא רוצה לריב עם הפרלמנט והמאהב של לוסי הוצא להורג. לוסי זעמה והחליטה לנקום בדרך מקורית, היא התחילה לרגל בחצר המלכות עבור הפרלמנט, ומצאה לעצמה מאהב חדש, ג’ון פים שהיה אחד מראשי הפרלמנט, ומהמבקרים החריפים ביותר של צ’רלס הראשון.

מלחמת האזרחים האנגלית בין המלך לבין הפרלמנט פרצה ב- 1642 הרבה היסטוריונים מתקשים להסביר את הסיבות שהובילו למלחמה (מתח בין הפרלמנט למלך התרחש גם בתקופות אחרות, אך הוא לא הוביל למלחמה כזו), אבל כולם תמימי דעים לגבי האירוע שהצית את האש. המלך צ’רלס הראשון הגיע לפרלמנט מלווה בשומרים חמושים במטרה לאסור חמישה חברים. זה היה האירוע ששבר את הכלים והוביל את שני הצדדים לעימות האלים, אבל באותו אירוע צ’רלס לא הצליח לאסור אותם מאחר ומישהו הדליף להם את תוכניותיו של המלך יום קודם לכן. אתם יכולים לנחש איזו מרגלת בחצר המלכות הייתה אחראית להדלפה? במילים אחרות, לוסי הייתה זו שהדליקה את הגפרור שהוביל לשריפה הגדולה.

במהלך המלחמה עצמה לוסי מצאה את עצמה מרגלת לשני הצדדים. בשלבים הראשונים היא תמכה בפרלמנט, אבל ברגע שאוליבר קרומוול והפוריטנים המשוגעים שלו התחילו להתחזק היא עברה צד והתחילה לסייע למלך, תוך שהיא מוכרת את התכשיטים שלה על מנת לסייע למאמץ המלחמתי.

בסיומה של המלחמה כשהמלך צ’רלס הראשון נשבה והוחזק באי וויט, התומכים שלו המשיכו לעבוד במרץ לנסות ולשחרר אותו. לוסי הייתה הבורג המרכזי בנסיונות האלו, והפרלמנט עצר אותה ואפילו איים לענות אותה על מנת שתעזור להם לפענח את הקוד שבהם השתמשו המלך ותומכיו. לוסי לא נשברה, ולבסוף היא שוחררה.

לוסי היי (פרסי) המשיכה לחיות בכל תקופת שלטונות של קרומוול, והמשיכה לתמוך בהחזרת המלוכה, היא הספיקה לראות את מותו של קרומוול והכתרתו מחדש של צ’רלס השני לפני שנפטרה ב- 1660.

בשבוע הבא אנחנו עומדים לבקר באחוזה מאוד מיוחדת שהפכה במאה ה-19 להיות בית משוגעים פרטי, יש למה לחכות.

רוצים לגלות את הסיפורים ההיסטוריים הכי מדהימים שגילינו במסע רודפי הטירות שלנו? מהברונית שניהלה 27 רומנים מחוץ לנישואים ועד לרוזן שהקים מרפאת פוריות בלונדון של המאה ה-17? לחצו כאן 

רוצים לקרוא את הבלוג מהתחלה? זה הפוסט הראשון

מחפשים מידע על טירה ספציפית? היכנסו לאתר שלנו באנגלית 

1 comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

*