בפוסט הקודם סיפרתי לכם על אוניברסיטת דורהאם שהייתה בעבר הטירה של הנסיך בישופ, תפקיד שאיגד בתוכו גם את הכוח החילוני וגם את הכוח הדתי, מה שהפך את מי שנשא אותו בימי הביניים לאחד האנשים הכי חזקים באנגליה. אבל כשתמו ימי הביניים ושושלת טיודור עלתה לשלטון התחילו שינויים להתרחש

אחד השינויים הכי גדולים חלו כשהנרי השמיני החליט להתגרש, וכחלק מהתהליך הוא עשה את הברקסיט הראשון וקטע את הקשר שבין הכנסייה הקתולית ובין אנגליה. השינוי הזה החליש מצד אחד את הכוח של הכנסייה ונציגיה, אבל מצד שני הוא יצר לאנשי הכנסייה הזדמנות חדשה שמעולם לא הייתה להם, פתאום היה מותר להם להתחתן באופן רישמי.

בסוף המאה ה-17 נתנאל קרו היה הנסיך בישופ של דורהאם. נתנאל היה הבן השני של הברון קרו, שהיה איש רב השפעה באנגליה. הוא לא היה אמור לרשת את התואר, אז הוא מצא את דרכו בשורות הכנסייה, עד שמונה בשנת 1671 בגיל 40 לתפקיד הרם של הנסיך בישופ של דורהאם.

כמו רבים שמילאו את התפקיד לפניו, חוץ מלהתעסק בענייני דת, הוא גם התעסק לא מעט בפוליטיקה, שהייתה אז מאוד מסובכת באנגליה, וכללה מלחמה לא פשוטה בין הכנסייה האנגליקנית, לבין מי שעתיד היה להיות המלך הבא של אנגליה ג’יימס השני שהיה קתולי מוצהר. נתנאל היה מהתומכים של המלך ג’יימס ולכן הוא היה מאוד עסוק בלקדם אותו, אבל השלטון של ג’יימס היה קצרצר, ובתוך שלוש שנים הוא הודח במה שאנחנו מכירים בתור “המהפכה המהוללת” על ידי הבת שלו ובעלה (שהיה גם האחיין שלו).

השלטון החדש לא חיבב את נתנאל שאיבד את כל השפעתו הפוליטית, אך הצליח לשמור לפחות על תפקידו היוקרתי. פתאום, בגיל 57, היה לנתנאל זמן להתעסק בדברים אחרים, ויום אחד, כשהוא עשה את דרכו לדורהאם ונקלע לטירת במבורג המדהימה (שעליה נכתוב עוד כמה שבועות) הוא פגש בדורותי שהייתה ביתו של בעל הטירה (אבל אל תתרשמו יותר מדי כי טירת במבורג הייתה אז טירה כמעט הרוסה), נתנאל התאהב בה, וגם היא בו, הוא מיד הציע לה נישואין, אבל הייתה בעיה. טוב היו שתי בעיות, קודם כל אבא שלה לא הסכים לזיווג הזה, וחוץ מזה היא הייתה רק בת 19, כלומר שליש מגילו של נתנאל.

נתנאל המסכן חזר לדורהאם, אבל הלב לא נתן לו מנוח, הסכר נפרץ והוא היה זקוק לאישה. מאחר ודורותי לא הייתה אופציה הוא התחתן עם אישה אחרת אלמנה בת 36 בשם פנלופי, פער גילאים קצת יותר נסבל, לא? אחת הבעיות עם נישואים בפערי גיל היא שאחד מבני הזוג צפוי למת הרבה לפני השני, נכון? אבל שמונה שנים מאוחר יותר דווקא פנלופי נפטרה ונתנאל בן ה-66 שוב היה לבד.

בשנה שאשתו מתה קרו עוד שני דברים נוספים, קודם כל אחיו הבכור של נתנאל שירש את תואר הברונות נפטר בלי יורש מה שהפך את נתנאל לא רק לנסיך בישופ אלא גם לברון השלישי של קרו. עם התואר הוא ירש אפילו יותר כסף ואדמות ממה שהיה לו קודם. הדבר השני שקרה היה שאבא של דורותי מטירת במבורג נפטר, ועם פטירתו הוסרה ההתנגדות שלו לנישואים שלהם. בשנת 1700 השניים התחתנו, נתנאל היה בן 67 ודורותי היתה בת 28.

עם מותו של אביה, דורותי ירשה את האחוזה המשפחתית שכללה גם את טירת במבורג, אבל אבא שלה היה שרוי בחובות, והוכרז כפושט רגל אחרי מותו. כל הירושה שלה הייתה אמורה לרדת לטמיון, אבל נתנאל, עם הירושה החדשה שלו הציל אותה ואת טירת במבורג בסכום של למעלה מ- 15 מליון שקלים בערך של היום, מתנת חתונה לא רעה, נכון?

קצת קשה לנו היום לקבל נישואים בפער כל כך קיצוני (ומי שמחפש דוגמא לכך מוזמן לקרוא את הסיפור שלי על מרי אן הקטנה בת ה- 13 שנאלצה להתחתן עם דוד שלה, ראש הממשלה) אבל הנישואים של דורותי ונתנאל היו מאושרים. לא היו להם ילדים אבל הייתה שם הרבה מאוד אהבה, אבל כמו שכבר ציינתי קודם כשפער הגילאים כל כך גדול, אחד מבני הזוג אמור להתאלמן, נכון? ואכן ב- 1715 אחרי 15 שנות נישואים מאושרות…דורותי מתה. נתנאל בן ה-82 היה שוב לבד.

המוות של דורותי שבר את הנסיך בישופ, אבל לא הרג אותו, למעשה הוא חי שש שנים נוספות, אבל במהלכן הוא כבר לא התאהב שוב. מדי יום הוא היה מגיע לקבר של דורותי ויושב לידו שעות ארוכות. מאחר ולנתנאל לא היו ילדים הוא החליט בצוואתו להוריש את כל הרכוש שלו לצדקה וב-1721 הוא הקים את קרן הצדקה של הלורד קרו, ומאחר וההון שלו היה כה גדול, והקרן הייתה מתוקצבת בצורה כל כך חכמה, הקרן פעילה עד היום ובקרוב תחגוג 300 שנים של עזרה לזולת.

זהו זה, סיימנו את טיול הטירות של יורקשייר. בפוסט הבא אני אחזור לאחת מהטירות שביקרתי הרבה קודם לכן אבל שכחתי לכתוב עליה, ואתם עומדים לפגוש כמה דמויות מאוד מעניינות. אם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם לא מפסידים את הפוסט הזה או אף פוסט אחר  בבלוג אני ממליץ להיכנס לפייסבוק ולעקוב אחרי עמוד “רודפי הטירות”  כיוון שזו הדרך היחידה שבה אנחנו שומרים איתכם על קשר (אנחנו לא בקטע של אימיילים). בנוסף אתם מוזמנים להמשיך ליהנות מהסיפורים הכי טובים בבלוג, לגלות את עשרת הטירות הכי שוות לביקור באנגליה, ללמוד על חמשת טיולי היום הכי שווים מחוץ ללונדון, או סתם להתחיל לקרוא את הבלוג מהתחלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

*